Web-baserte konsultasjoner

26.11.2020

Jeg har nå hatt min første web-baserte konsultasjon, og er så fornøyd. Før jeg skulle i gang med dette prosjektet var jeg litt usikker på hvordan det var å skulle tilby video-konsultasjoner, da jeg ikke hadde erfaring med dette fra tidligere. Siden jeg bor på Vega med relativt få innbyggere, fant jeg ut at jeg uansett ønsket å tilby dette da jeg vil nå ut til flere enn kun de som bor her på øya. Jeg var dermed noe spent da jeg fikk min første kunde som bodde utenfor min lille base her på Vega. Men det viste seg at den spentheten var helt uten grunn. 

Fordeler med video-konsultasjoner er at man når ut til flere mennesker. Siden jeg synes tilbudet med klinisk ernæringsfysiologer er mangelfullt på hele Helgeland, hadde jeg en stor drøm om å nå ut til innbyggerne på hele Helgeland. En annen fordel er at personen i andre enden kan sitte i sin egen stue å få ernæringsbehandling. Dette fører kanskje (og forhåpentligvis) til at terskelen blir mindre for de som ikke er komfortabel med å dukke opp på en slik konsultasjon in person. Det finnes en rekke verktøy som man kan bruke i slike video-baserte konsultasjoner, og alle som eier enten en PC eller smarttelefon kan derfor være med på en slik konsultasjon. I dette tilfellet sendte jeg ut invitasjonen til konsultasjonen noen dager før selve konsultasjonen, og personen i andre enden må bare trykke på lenken for å få tilgang. Ikke trenger man å være en ekspert på data for å få det til - vinn-vinn. Jeg hadde en oppfatning om at man ikke kom til å få samme kontakten med personen i andre enden når man benyttet seg av web-baserte tjenester, men etter min ene erfaring synes jeg ikke dette ble en begrensning i det hele tatt. Så får vi håpe at personen i andre enden har samme oppfatning :) 

Ulempene med video-konsultasjon er at man ikke får møtt pasienten direkte, noe som begrenser eventuelle undersøkelser. Med undersøkelser mener jeg måling av vekt, midjeomkrets, fettprosent og høyde. Blodprøver er svært nyttig for en klinisk ernæringsfysiolog, men dette kan man skaffe ved å kontakte fastlegen til vedkommende om dette skulle være aktuelt. Når det kommer til vekt og høyde må man rett og slett bare stole på at pasienten gir deg nøyaktig informasjon. 

Alt i alt er jeg svært fornøyd med hvordan første video-konsultasjon gikk, og kan med hånden på hjertet anbefale det til fremtidige kunder. I tillegg til dette er jeg lettet - nå har jeg erfart at jeg faktisk kan tilby tjenestene mine til alle innbyggerne på Helgeland. Det trenger ikke lenger å bare være en drøm, det kan også bli en realitet. Med det avslutter jeg med å si at jeg gleder meg stort til å hjelpe flere av innbyggerne på Helgeland, og håper de vil benytte seg av meg og min kompetanse :)