En liten oppdatering

03.06.2021

Her inne har det vært tørke om dagen. Jeg har rett og slett hatt veldig mye jobb, og det er jo bare gøy. Så jo mindre jeg skriver her inne, jo bedre går det tydeligvis på arbeidsfronten. So now you know. Her kommer uansett en liten oppdatering fra hva som har skjedd den siste tiden, for de som er interessert i såntno´. 

Siden sist jeg skrev her inne har jeg holdt tre temadager, om kosthold ved vektreduksjon, irritabel tarm og trening. To av temadagene hadde ekstremt god oppslutning, en litt dårligere. Men sånn er livet, og man må ta til seg både oppturene og nedturene. Det å holde foredrag, og bidra med økt ernæringskompetanse hos Ola og Kari Nordmann synes jeg er ekstremt gøy - spesielt når jeg får tilbakemeldinger om at informasjonen jeg kommer med kan være til hjelp for den enkelte. Jeg har også holdt et foredrag for ansatte i en lokal dagligvarebutikk - da med fokus på hva de ansatte selv kan gjøre for å holde seg friske, samt hva de som dagligvarebutikk kan gjøre for å bidra til god lokal folkehelse. Dette var et veldig gøy foredrag å både forberede og holde, da det var et litt annet perspektiv enn det jeg vanligvis fordyper meg i. 

Jeg har virkelig blitt glad i å holde foredrag, og setter helt sinnsykt pris på alle mulighetene Helgeland Ernæring og jeg får. Når det kommer til nye oppdrag har jeg fått to oppdrag som skal gjennomføres nå i løpet av juni. Her skal jeg holde ett dagskurs for ansatte ved institusjonskjøkkenet i Sømna kommune og muligens tre foredrag for elever som går toppidrett ved Polarsirkelen Videregående skole. SPENNENDE! 

Som jeg har nevnt via andre medier driver jeg å sertifiserer meg til å bli personlig trener om dagen, så litt av hverdagen går til pensumlesing (skulle nok lest litt mer, men dagene har kun 24 timer i døgnet - so what to do?!). Selv om jeg ikke er ferdig sertifisert har jeg fått mine første pt-kunder, og koser meg stort med det. Når det kommer til ernæring har jeg fortsatt en del private kunder i timeboken - både kunder som jeg har fulgt en stund, og nye som har dukket opp etter hvert. 

Siden sist har jeg også fått en sinnsykt fin mulighet, der jeg kan kombinere privat praksis i egen bedrift med en litt mer fast inntektskilde. I slutten av april fikk jeg tilbud om en 60% midlertidig stilling som klinisk ernæringsfysiolog i Helgelandssykehuset. Jeg har derfor jobbet der den siste måneden, og elsker at jeg også får litt klinisk input i arbeidshverdagen min. Jeg skal gjennom sommeren fortsette i en 40% stilling til medio august, med mulig forlengelse og økt stillingsprosent deretter. Så fremover blir det en fin kombinasjon av privat praksis med kosthold og trening og klinisk praksis gjennom sykehus. 

Videre har jeg flere andre spennende samarbeid på tapeten, men flere av disse er uavklart - så får vi se hva som skjer fremover. Som dere skjønner har jeg har mange baller i luften, noe som er helt sinnsykt - og ikke noe jeg hadde forventet når jeg startet med en liten drøm for et halvt års tid siden. Dette viser jo at man klarer å få arbeidshverdagen til å gå opp med hardt arbeid, pågangsmot og litt guts - til tross for at man har bosatt seg på en liten øy på Helgeland. 

- En ydmyk og takknemlig Mariell